fredag 28. mars 2008

Reisebrev 4

Ein liten kik ut vindauga fortel at ein ny fin soldag er på beddingen. Flott altso. Men me skal oppsummere gårsdagen. Dagens reisebrev tek føre seg situasjonen til ”SpringMeir”, Tour de Cyprus og taxi.

Ingmar Sægrov har fått seg eit alias her nede. Først var det nokon som kom på namnet SpringMar før eit klokt hovud føreslo SpringMeir. For dei som kjenner O2 kapasiteten til Ingmar skjønar difor at namnet er ironisk meint. Skadesituasjon han SprinMeir er ikkje så alvorleg som det kunne sjå ut for og han deltok litt på restitusjonsøkta i går. Tippar han er med for fullt om kort tid. Elles så slit Sverre Martin Langedal litt med føtene / nedste del av ryggen (røvi), noko han fekk under kampen mot Enköping.

Gårsdagen bestod kun av ei restitusjonstrening på morgonen. Fem rundar lett jogg, balltennis, innleggstrening med avslutning og rein avslutningstrening. For dei som ikkje fekk så mykje speletid i kampen mot Enköping så var det kamp 4 mot 4 på lite område mot gamlehundadn. Best av 4 kampar. Ungkara Ronny Einan, Sigurd Fardal Nes, Kujtim Marmellaku og Frank Elvagjeng skulle bryne seg mot Asle Hillestad, Tor Henning Mardal, Vegard Fardal Nes og Jan Fuglesteg. Grunna alder og eit noko stutt treningsgrunnlag hjå einskilde på gamlelaget så var dei tilgodesett med å ha ein reserve på laget. Gamlegutta gjekk friskt til verk og vann første kampen 2-0, men det spørst om ikkje dei svei av alt kruttet i den første kampen. Kamp 2 enda 1-1, medan ungdomen køyrde over eit slitent gamlelag i tredje kamp. Framfør siste kamp stod det 4-4 og etter ein svak 3. kamp der gamle gutta klart vart på defensiven. Men dei løfta seg ein del og gav dei unge god kamp. Mellom anna hadde Årøy to gigantsjansar til å avgjere kampen. Til slutt putta dei unge slik at dei vann 5-4. Asle Hillestad putta 3 av måla til dei gamle, Årøy det siste. Alle måla til Hillestad var av den lekre sorten. Kven som putta for unggutta fekk diverre ikkje underteikna med seg då han var i ein heilt anna verden (kjentes nesten ut som dei evige jaktmarker), spesielt fysisk.

Grunna solid innsats mot Enköping så fekk spelarane fri frå kveldsøkta i går. Med flott ver så var det mange som benytta den anledningen til å få seg litt farge på kroppen. Og det var det ein del spelarar som fekk til gangs. Frode Kvåle fekk god farge i ansiktet, og då det gjekk opp for han at sola tok i noko forferdeleg, fann han ut at det jeddna var greit å smørja seg, noko han også gjorde. Men då var det for seint. Resultatet var raud farge i ansiktet. Men det er vel Kyrre Mads Myren som vart solbrent på den mest spesielle plassen, nemleg på begge håndbakane. Korleis han fekk til dette er eit mysterium.

Bjarte Hovland og Torbjørn Ylvisåker leigde seg kvar sin sykkel, sistnemnde ein damesykkel, og sykla rundt om i Ayia Napa sentrum. Tobbe påstod hardnakka at dei hadde bortimot sykla rundt øya, noko me må karakterisera som Tour de Cyprus.

Elles skapar venstrekøyringa av og til artige episodar. Hillestad, Årøy, Mardal og Fuglesteg gjekk frå hotellet og ned til Ayia Napa sentrum langs standprominaden, ein tur som tok om lag 1 time. Dei skulle på shopping. Då dei skulle heim fann dei ut at det vart for lang å gå og bestemte seg for å ta ein taxi. Så tenkt, så gjort. Mardal skulle sitta frammi tassien og gjorde som vanleg. Stilte seg utanfor høgre framdør og rimeleg bestemt på at der skulle han inn. Litt utolmodig for at tassi-sjøfføren aldri opna døra for han snudde han seg og der stod den gamle kyprotiske sjåfferen rett bak Mardal og sa på gebrokkent engelsk: ” I think I’am driving”. Mardal rusla godt flaue over mot venstre og sa lite på turen heim til hotellet.

Etter middag vart kampen mot Enköping vist for spelarane på storskjerm. Nyttig feed-back for spelarane dette då dei oppdagar ting som er bra og ting som er mindre bra.

Til slutt skal me kort nemna at maten er god her nede og at me alle et godt. Men det har vist seg at maten kan gi utslag i ein noko guffen eim i ettertid. Slik tilfellet var under ei Spar dame økt inne på rom 1603 i jaftes. Sjølve spelet enda med ein solid siger til Asle Hillestad (760+). Deretter kom Jan Fuglesteg, Jan Rune Årøy og sist med 1500+ poeng kom Tor Henning Ola Mardal Beim.

Elles er alt vel her nede og me trivst fortsatt godt om nokon skulle vera bekymra for det.

Tek med at Fjøra i morgon, laurdag, skal ut i ny kamp. Denne gongen mot Lödde, som er eit svensk nyopprykka 3. divisjonslag.

Ingen kommentarer: