lørdag 29. mars 2008

Reisebrev 5

Det såg lenge ut til å bli ein roleg dag på ”vestbredden” i går kva hendingar angår. Men så fann Kvaolen ut at han skulle gå over til skikkeleg sommarsveis. På treningsfeltet var det slett ikkje roleg. To treningar, den første hard, den andre litt lettare. Reisebrev for fredag er klar.

I går kveld, rett før middag, fann Frode Kvåle ut at han hadde lyst på ein litt meir sommarleg sveis. Han fekk tak i ei barbermaskin, stilte den på 0,6 cm og raka av seg lokkane. Med god hjelp frå romkamerat Terje Flugheim var det nesten som at Fjøra hadde fått ein ny spelar i troppen. Resultatet vart retteleg så bra, tykte me (kjem attende med eit skikkeleg bilde seinare).

Morgontreninga i går vart ei knalløkt. Sjeldan har me sett betre treningar i Fjøra FK. Gutta verka konsentrerte både under formasjons- og pasningsøkta og vart avslutta av ein knallkamp på 2 x 16 minuttar der raudt lag greidde kunststykjet å slå dei gule heile 8-0. Dette var speløkta der raudt lag lukkast med alt. Pasning og løpa sat som hand i handske og dette fann gult lag aldri ut av. Me nøyer oss med å nemna farge på vinnande lag, nemner ingen namn.

Også i kveldsøkta var det skikkeleg swung over. Konsenterte spelarar og god kvalitet over øvingane. Treninga vart avslutta med ein konkurranse der ballen vert slege inn frå kantane, 5 innlegg frå kvar kant, der meininga rett og slett er å forsvare seg når motstandarlag legg inn og score mål ved eige legg. Stor prestisje i denne konkurransen. Straff for tapande lag: Inn i målet med ryggen mot bana, shortsen ned på knitti, lett bøyg framover. Vinnande lag med kver sin ball på 16 meter. Resten ser de sikkert føre dikka.

Trenarane gjennomfører elles spelarsamtalar gjennom treningsleirveka der spelarane få lufte ting dei lurer på, og vise versa. Nyttig informasjon og tilbakemeldingar for båe partar. Elles skal men emna at trenarane / støtteapparatet har vore med litt på treningane samt at dei køyrer eit eige opplegg utanom. Asle Hillestad har kvar dag jogga frå treningsfeltet og ned att til hotellet, ein strekning på druge 5 km. Dei andre har køyrt drag på plenen utanfor leiligheitane. Fuglesteg er for tida skada med 2 femkroners gnagsår på helane og har dermed meldt seg indisponibel til dragøktene.

Skadesituasjonen i troppen er under kontroll og på gårsdagens treningar var det berre Frode Kvåle som måtte stå over. Grunnen er nett den same som Fuglesteg, digre og djupe gnagsår. Men Kvåle har fått tak i ein vidundersalve og me reknar med at han er klar til dagens kamp. Sverre Martin Langedal har slite litt med ryggen, men var i trening i går. Johan Salveson likeså. SpringMeir Sægrov deltok for fullt på båe treningane i går og hans skade ser ut til å vera lega på rekordtid. Det er glimrande.

Knallveir frå morgonen av i går så det var høve til å få seg litt sol på kroppen. Sola tek derimot heilt utruleg og det gjer den frå kl 08:00 om morgonen. Utover gårdagen skya det derimot over og på veg heim frå ettermiddagstreninga så var det litt yr i lufta.

Kvelden i går var roleg og etter å ha sett Rambo 4 på storskjerm nede i konferanserommet kraup spelarane i køysebingen. Lurt det med tanke på dagens kamp mot Lödde.

Gårsdagens treningsdag skal spelarane ha STOR skryt for. Om dei ikkje greier å halde like stor intensitet på kvar trening, så bør målsetjinga vera å gjere det så ofte som mogleg.

Ingen kommentarer: